Slovenija
22 ogledov

Slovenska vojska zloščena gostila obiskovalce

Slovenska Vojska
1/12
Saša Despot
Slovenske vojašnice so v sklopu praznovanj ob jutrišnjem dnevu Slovenske vojske že danes odprla soja vrata za obiskovalce. Premier Cerar gostil generala sovenskega rodu Frank Gorenc.

Obiskovalci so lahko tako pobliže spoznavali življenje vojakov različnih rodov. V Kopru o lahko videli predstavitev mornariškega diviziona, v Bohinjski Beli gorski polk, poleg tega so običajno tesno zaprta vrata odprle še ostale vojašnice po državi. 

Ob tem so se lahko obiskovalci peljali z vojaškimi vozili, si ogledali vojaško opremo in se tudi preizkusili v različnih spretnostih.

Ameriški general ne vidi težav zaradi obiska Putina

Ob sklopu praznovanj sta se danes na Bledu srečala premier Miro Cerar in poveljnik ameriških letalskih sil v Evropi in Afriki ter poveljnik letalskih sil zveze Nato Frank Gorenc. Cerar je po pogovoru z generalom slovenskega rodu izpostavil dobro sodelovanje med Slovenijo, ZDA in zvezo Nato, oba pa sta naslovila tudi izzive, kako izboljšati stanje v Slovenski vojski in kako zagotoviti, da bo Slovenija še naprej odgovorna članica zveze Nato.

Na vprašanje glede Rusije je Gorenc po poročanju STA poudaril, da dejanja Moskve zbujajo zaskrbljenost. "Pomembno je, da krepimo svoje zavezništvo in odvračamo morebitna nadaljnja dejanja," je povedal Gorenc, glede napovedanega obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina v Sloveniji pa je dejal le, da je to stvar slovenskih ljudi in vlade. Razume zgodovinsko povezavo in v tem ne vidi problema.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 14:34 15.maj 2016.

    In kje so si sposodil ta železje saj svojega nimajo, so oblastniki pokradli ves denar.