Slovenija
30 ogledov

Slovenske agencije odpovedale potovanja

slovenija 16.10.09, falcon, vladno letalo, brnik, foto: bostjan tacol Boštjan Tacol
Letalo, ki bi moralo danes iz Ljubljane v Egipt prepeljati okoli 180 turistov, se bo tja odpravilo le po tiste, ki sedaj počitnikujejo tam.

Slovenske turistične agencije so namreč gostom odsvetovale potovanje v Egipt in jim ponudile menjavo aranžmaja, kar so potniki upoštevali. Tudi prihodnji poleti v Egipt so do nadaljnjega ustavljeni.

Direktor prodaje v Kompasu Peter Majerle je potrdil, da bo vseh 180 turistov, ki bi morali danes potovati v Egipt, ostalo doma. Vsakega posebej so poklicali in jim odsvetovali potovanje, potniki pa so se odločili, da se bodo odpravili na kakšno drugo destinacijo oziroma zamenjali aranžma. Nekateri so se sicer odločili prestaviti potovanje v Egipt za nedoločen čas, slovenske turistične agencije pa jim bodo takoj, ko bo to mogoče, omogočile počitnikovanje v tej državi.

Tako se bo danes okoli 18. ure letalo iz Ljubljane odpravilo samo po tiste potnike, ki sedaj počitnikujejo v Egiptu. Do nadaljnjega so poleti proti Egiptu ustavljeni, je še dejal Majerle in poudaril, da bodo vseskozi spremljali razmere v državi.

Nekateri kljub temu v Egipt

Nika Vrhovnik iz turistične agencija Palma je pojasnila, da so gostom takoj po dodatnih priporočilih zunanjega ministrstva ponudili možnost zamenjave aranžmaja za drugo destinacijo ali drug termin počitnikovanja v Egiptu. Naknadno so iz turistične agencije sporočili, da so ustrezne rešitve našli tudi za vse tiste, ki so kljub trenutnim razmeram danes želeli odpotovati v Egipt.

Tudi v turistični agenciji Palma bodo, kot so zapisali, še naprej pozorno spremljali razmere v Egiptu, poudarjajo pa, da je stanje v turističnih mestih Šarm El Šejk in Hurgada, kjer počitnikujejo slovenski turisti, še vedno mirno.

V ljubljanski poslovalnici agencije Sonček so za Žurnal24 prav tako potrdili, da so potniki odpovedali let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.