Slovenija
87 ogledov

Slovenske smučarke zbirajo denar za fizioterapevta

Smučarke Žurnal24 main
Smučarke same zbirajo denar za fizioterapevta, saj jim ga smučarska zveza zaradi pomanjkanja denarja ne more zagotoviti. "Ne moreš v stik s svetovnim vrhom na nivoju, na kakršnem delamo mi," meni nekdanja smučarka iz generacije vražjih Slovenk, Alenka Dovžan.

Ženska ekipa za svetovni pokal v alpskem smučanju v postavi Ana Drev, Katarina Lavtar, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Ana Bucik in Tina Robnik ( Ilke Štuhec ni med njimi) v teh dneh  preko fundacije MakeAChamp, spletnega portala za množično financiranje zbira 10.000 evrov za fizioterapijo.

"Na leto treniramo in smo na poti več kot 200 dni, zato bi nam fizioterapevtska pomoč zelo pomagala pri doseganju vrhunskih rezultatov, za katere vse trdo delamo. Prosimo vas za pomoč pri zbiranju teh sredstev.Vsakršnega prispevka bomo zelo vesele!"  so zapisale slovenske reprezentantke, ki jim je do sedaj uspelo zbrati 2.260 evrov.

V zahvalo podpisana startna številka

"V zahvalo vam pošljemo podpisano štartno številko (celotne ekipe) iz svetovnega pokala", so še zapisale smučarke, ki pojasnjujejo, da so v teh stroških zajeti dnevnica, smučarska prehrana, prevoz, fizioterapevtski pripomočki (kinezio trakovi, terapevtske kreme, miza), skratka, vse za fizioterapevta, ki ga bodo potrebovale predvsem v višku sezone, ko ne bo predaha.

Na Smučarski zvezi Slovenije zanimivo idejo podpirajo

Na vprašanje ali se jim vendarle ne zdi nekoliko nenavadno, da njihove tekmovalke za osnovne potrebe zbirajo denar, so nam na smučarski zvezi dogovorili, da se vodstvo panoge za alpsko smučanje strinjalo s to, za njih, zanimivo idejo: "Gre za nov, kreativen pristop k zbiranju sredstev, ki je morda v tujini bolj popularen kot pri nas. Temelji na osebnem stiku športnika in tistega, ki prispeva sredstva za njegov uspeh," nam je sporočil tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije Tomi Trbovc. 

Za fizioterapevta denarja ni

V soboto in nedeljo se bodo po pohorskih strminah podale najboljše smučarke svet | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zbiranje sredstev preko v ta namen odprtih spletnih portalov, je v svetu res da vedno bolj popularno, ob tem pa se poraja vprašanje, kam gre slovensko smučanje, če nima denarja niti za osnovne pogoje dela svojih tekmovalcev: "Strokovni svet panoge za alpsko smučanje in vsi njeni organi so plan aktivnosti za prihajajočo sezono potrdili. Denarja res ni na pretek, a je potrebno poudariti, da se,v kolikor bodo prek sezone dogovorjena dodatna sponzorska sredstva, program lahko nadgradi," je na vprašanje, kdaj bo v reprezentanci fizioterapevt, odgovoril Trbovc. 

Za koga se punce mečejo na glavo?

Ana Drev veleslalom zlata lisica maribor | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

"Ne moreš v stik s svetovnim vrhom na nivoju, na kakršnem delamo mi," je odločitev deklet, da si same poiščejo denar, pokomentirala naša nekdanja smučarka, nosilka bronaste olimpijske kolajne Alenka Dovžan in dodala, da pravzaprav sploh ne razume, od kod tekmovalcem volja, da vztrajajo toliko časa:

"Razumem, da si optimističen, če obstajajo neki temelji za to. Punce nimajo osnovnih pogojev za tekmovat, pa tukaj ni samo fizioterapevt, tukaj so še druge stvari, ki tukaj niso urejene, materiali, s katerim naši konkurenčni. A mislijo, da se bodo dekleta na glavo metala, da bodo prišla do trideset najboljših?" je o dekletih, nekatera med njimi so ves čas poškodovana in bi fizioterapevta še kako potrebovala, povedala Alenka in dodala: "Meni je to sramota, da ti na koncu, da zastopaš svojo državo, moraš sam plačevat. Zanima me, koliko se trenerji in funkcionarji odpovedujejo svojemu denarju?"  se je vprašala nekdanja smučarska reprezentantka. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Jose Bulgaras 08:10 20.oktober 2015.

    sramota!! a so preveč pobasal v žepe spet? mah nehejte smučat na smeh mi gre :D