Slovenija
8080 ogledov

Slovenske volitve pod drobnogled vzeli tudi tuji mediji

Soočenje predsednikov strank na TV Slovenija Saša Despot
Slovenske državnozborske volitve bodo spremljali tudi tuji mediji z vsaj devetih držav.

Do petka se je za spremljanje izidov volitev v medijskem središču na Gospodarskem razstavišču akreditiralo 379 predstavnikov domačih in tujih medijev iz 40 medijskih hiš. Med drugim se je napovedalo tudi 40 predstavnikov tujih medijev iz Francije, BiH, Italije, Nemčije, Avstrije, ZDA, Hrvaške, Srbije in Velike Britanije. Med njimi so AFP, Al Jazeera, ANSA, ARD, APA, Bloomberg News, European Press Photo Agency, HRT, N1 TV, Nova TV, RAI in Reuters.

V uradu za komuniciranje, kjer organizirajo medijsko središče, pričakujejo novinarje, fotografe in snemalce iz tiskanih medijev, televizijskih in radijskih hiš, tiskovne agencije ter spletne medije.

Zgolj za primerjavo naj povemo, da se je ta predčasne parlamentarne volitve leta 2014, ko je bilo medijsko središče v Cankarjevem domu, pri uradu vlade za komuniciranje akreditiralo 362 predstavnikov domačih in tujih medijev. Akreditacijo je nato prevzelo 334 predstavnikov medijev, od tega 31 tujih.

V medijskem središču ob 12.30 uri najprej sporočilo za javnost državne volilne komisije (DVK) glede volilne udeležbe do 11. ure, nato ob 17.30 glede volilne udeležbe do 16. ure. V večernih urah pa se pričakuje prihode in izjave predsednikov političnih strank in vodij list, ki bodo podali tudi izjave. Pred tem bo večina strank in list prve volilne rezultate spremljala v svojih štabih - nekateri na sedežih strank, drugi kulturnih domovih ali gostilnah - in tam bomo njihove prve odzive spremljali tudi novinarji Žurnal24.

Komentarjev 6
  • Avatar cvekalo
    cvekalo 17:13 03.junij 2018.

    Enostavno, ker je večina volilcev v penziji, ta pa slabše vidijo

  • Avatar praufo
    praufo 15:15 03.junij 2018.

    ne vem zakaj tak plakat, to ni volilni listič, ampak pol šotora, vse skupaj bi lahko šlo na najlažji A4 format, manjše črke brez logotipov, tole je skrajna potrata papirja in tiska

  • Avatar vec
    vec 11:33 03.junij 2018.

    padla je prijava, pač kršenje volilnega molka, res je kao stari članek, ampak nima veze, prepoved je prepoved in velja tudi za szate članke :) bye