Slovenija
20 ogledov

Slovenske železnice organizirajo posebne prevoze za EXPO

Vlak Saša Despot
Cena enotne vozovnice za vse kategorije potnikov do Trsta je 14 evrov. Cena vozovnice za hitre vlake med Trstom in Milanom je 53 evrov in 50 centov.

Na svetovni razstavi EXPO v Milanu se bo predstavilo 145 držav, med njimi bo tudi Slovenija. “EXPO, ki ga prirejajo vsakih pet let in traja šest mesecev - bo letos potekal od 1.maja - 31.oktobra - je namenjen predstavitvi dosežkov svetovni javnosti,” sporočajo s Slovenskih železnic (SŽ), kjer bodo v ta namen organizirali posebne prevoze.

“Razstavo v Milanu naj bi po napovedih obiskal vsaj vsak četrti Italijan, preostalo bodo tuji obiskovalci, veliko gostov bo tudi iz Slovenije. Temeljna ideja svetovne razstave je, da vsakdo, vsaka država razgrne svetu svoj pogled na neko temo, vsebino oziroma področje,” opisujejo v SŽ. Tema letošnjega EXPA je hrana, moto razstave pa je Nahraniti planet, energija za življenje (Feeding the Planet, Energy for Life).

Pripravili so posebne prevoze 

“Potniški promet smo pripravili atraktivno in ugodno ponudbo prevoza posameznih obiskovalcev in skupin v Trst in Milano ter nazaj,” pravijo. Iz Ljubljane v Trst bo vsak dan s shuttlom ali avtobusom organiziran prevoz ob 5 uri in deset minut zjutraj. Cena enotne vozovnice za vse kategorije potnikov do Trsta je 14 evrov. Prijave za pot do Trsta bodo sprejemali vsak dan med 6 in 22 uro na številki 01 291 3332. Skupine nad osem oseb pa morajo potovanje prijaviti najmanj tri dni pred nameravanim potovanjem. 

Odhod vlaka iz Trsta proti Milanu je ob 6 uri in 38 minut, prihod na postajo v Milano - Rho Fiera, kjer je dejansko na prostor svetovne razstave, je ob 11. uri in 21 minut. “Obiskovalci imajo potem čas za ogled številnih paviljonov na svetovni razstavi,” pojasnjujejo. Cena vozovnice za hitre vlake med Trstom in Milanom je 53 evrov in 50 centov. Tako vozovnice za prevoz s shuttlom kot tudi vozovnice za hitre vlake Trst - Milano in nazaj, lahko kupite na mednarodnih blagajnah na večjih železniških postajah v Ljubljani, Celju in Mariboru.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:18 28.marec 2015.

    Ob 6.16 imate vlak za Milano , ki pride 1 uro prej v Milano ob 10h ustavi pa samo na 4 postajah .https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer&cFID;=R0dhE2oSJ7RV