Slovenija
144 ogledov

Slovenske železnice so začele prodajati prevoze z GoOptijem

železnice Saša Despot
Slovenske železnice vas bodo do meje, kjer so hitri vlaki, po novem vozile s kombiji GoOptija.

S kombiji ali avtobusi bodo tako zagotovili hitrejšo pot v Italijo, Avstrijo in na Češko. 

Iz Ljubljane bodo potnike s kombiji vozili do Trsta in Gradca, od koder med drugim vozijo hitri vlaki proti Benetkam, Milanu, Torinu, Firencam, Rimu, Dunaju, Pragi. 

Odhodi okrog petih zjutraj

V Trst bodo vozili še iz Portoroža, Izole in Kopra, v Gradec pa iz Ljubljane, Celja in Maribora. 
Odhodi iz Ljubljane proti Trstu bodo okrog 5. ure zjutraj, v Gradec pa približno pol ure kasneje. Natančno uro potnik izve, ko naroči vozovnico, kar mora storiti vsaj 48 ur pred odhodom. 

Do Trsta za 14 evrov, do Gradca pa 20

Kombinirano vozovnico sestavljata vozovnica za vlak in vozovnica za cestni prevoz, pri čemer stanejo vozovnice za cestni prevoz: od Ljubljane do Trsta 14 evrov, od Ljubljane ali Celja do Gradca 20 evrov, od Portoroža ali Izole ali Kopra do Trsta 9 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar praufo
    praufo 13:40 14.avgust 2015.

    Ne vem kaj to pomeni zjeba**na proga. Dejstvo je da rabiš iz LJ do Kopra ene 3 ure ali pa vsaj 2 in pol. In kje "po defaultu" je po tvojem manj. A sploh veš kje vse kolovrati vlak, ki ...prikaži več pelje iz Lj do Kopra. Bus pelje recimo po avtocesti. Očitno se že marsikdo že dolgo dolgo časa ni peljal z vlakom. Ker pač ... smo bogati.

  • Avatar praufo
    praufo 13:36 14.avgust 2015.

    ja in ?

  • zdrej 10:01 14.avgust 2015.

    Vlaki niso niti tako slabi. Za enako razdaljo po defaultu porabijo manj časa kot redna avtobusna linija. So pa proge tako zje*ane, da ti vlaki ne vozijo hitro, in okrog riti v žep.