Slovenija
28 ogledov

Slovenskega diplomata odpeljali v bolnišnico

Požar na veleposlaništvu ntv.ru
V slovenskem veleposlaništvu v Moskvi je izbruhnil požar, evakuirali 17 ljudi.

V zgradbi slovenskega veleposlaništva je zagorelo zaradi napake na napeljavah, zato bo veleposlaništvo do nadaljnjega zaprto.

Osebje veleposlaništva je na varnem, eno osebo so preventivno odpeljali v bolnišnico zaradi vdihanega dima. Kot poroča Ntv.ru, gre za Denisa Manceviča, sekretarja na gospodarskem oddelku veleposlaništva. Hospitaliziran naj bi bil zaradi opeklin zgornjih dihalnih poti, še poroča spletna stran. Skupno pa so iz zgradbe evakuirali 17 ljudi.

Škoda še ni znana

Obseg škode zunanje ministrstvo še ugotavlja, v čim krajšem času pa bodo poskušali vzpostaviti začasne pogoje za delovanje veleposlaništva.

"Slovenski državljani se lahko v tem času za nujne informacije obrnejo na telefonsko številko 007 985 764 7525 (mobitel veleposlaništva) ali 051 622 064 (konzularni sektor ministrstva za zunanje zadeve)," pa so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Del gašenja veleposlaništva si lahko ogledate na tej povezavi.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.