Slovenija
13 ogledov

Slovenskemu podjetju uspel veliki met

Drugi vid inovacija Drugi vid
Slovensko inovativno podjetje Drugi vid, ki je sicer član podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, je bilo sprejeto v elitni podjetniški pospeševalnik Wayra, za katerim stoji telekomunikacijski gigant Telefonica. "Videlo se je, da vemo, o čem govorimo," pravi direktor podjetja.

Podjetje bo tako skupaj s poslovnimi in tehnološkimi mentorji v okviru intenzivnega polletnega programa v Londonu razvijalo rešitev za slepe in slabovidne 2ndSight.

Prejelo pa bo tudi med 25 in 62 tisoč evrov sredstev za zagon investicije. Direktor podjetja Tine Poštuvan je bil ob tem razumljivo vesel, saj so bili izbrani med 1031 prijavljenimi.

"Sodelovanje v polletni Wayra Academy poleg investicije za nas pomeni predvsem izredno priložnost za razvoj naše mobilne rešitve 2ndSight. Wayra je namreč pospeševalnik svetovnega telekomunikacijskega giganta Telefonica, ki ima svoje mobilne operaterje po vsem svetu, kar nam predstavlja izredno priložnost za vstop na globalni trg mobilnih rešitev," je povedal Poštuvan.

Drugi vid inovacija | Avtor: Drugi vid Drugi vid
Slednji je za zurnal24.si še dodal, da so imeli močno konkurenco in da so žirante uspeli prepričati s svojo prepričljivo predstavitvijo. "Videlo se je, da vemo, o čem govorimo," pravi.

Sam pospeševalnik sicer organizira globalni telekomunikacijski gigant Telefonica, ki je prisoten v 25 državah sveta in s 300 tisoč zaposlenimi in več kot 310 milijoni uporabnikov na leto ustvari več kot 15 milijard evrov prihodkov.

Rešitev 2ndSight bo slepim in slabovidnim osebam s priglaojenim uporabniškim vmesnikom in namenskimi aplikacijami na mobilnih telefonih omogočala lažje opravljanje vsakodnevnih opravil.

Komentarjev 1
  • brezvzdevka 18:18 01.junij 2012.

    Slovenskemu podjetju uspel veliki met.... Bravo, novinarji! Če hočete dobro tej državi in njihovim državljanom, objavljajte čim več takih pozitivnih novic. Če bomo jokali in obupavali, bo kriza zanesljivo dlje trajala, če pa razmišljamo pozitivno,bodrimo eden drugega, si izrečemo pohvale ...prikaži več in pokažemo pozitivo, bomo kmalu pozabili na krizo.