Slovenija
4 ogledov

Slovenskemu turizmu gre dobro

Tudi v Kranjski Gori se je povečal delež domačih gostov. Žurnal24 main
Julija so na slovenski obali in v zdraviliščih zabeležili boljši rezultat kot v enakem obdobju lani.

Na slovenski obali so julija v vseh namestitvenih kapacitetah zabeležili za pet odstotkov več, v slovenskih zdraviliščih pa za sedem odstotkov več prenočitev kot julija lani.

Glede na splošno gospodarsko in finančno krizo, ki se odraža tudi v turizmu, so pri Slovenski turistični organizaciji (STO) z obiskanostjo slovenskih turističnih destinacij letos, še posebno v juliju, zadovoljni. Število turistov in njihovih prenočitev v prvi polovici leta je v okviru pričakovanj, glede na statistične podatke izbranih turističnih destinacij in slovenskih naravnih zdravilišč v juliju pa pričakujejo nadaljevanje pozitivnega trenda tudi avgusta.

 

Na letni ravni minus

Glede na vse statistične podatke pri STO pričakujejo, da bo turistični obisk v Sloveniji na letni ravni manjši za dva do tri odstotke.

Obiskanost odlična
''Obiskanost slovenskih turističnih destinacij in zdravilišč julija lahko označimo za odlično. Za pravilno se je pokazala tudi odločitev za okrepitev oglaševalskih dejavnosti slovenske turistične ponudbe na domačem trgu. Ob dobri obiskanosti turističnih destinacij julija in ob predpostavki, da bo vreme turizmu naklonjeno, lahko pričakujemo nadaljevanje pozitivnega trenda tudi avgusta in bistveno boljše rezultate v drugi polovici letošnjega leta,''
meni direktor STO Dimitrij Piciga.

Raje v zdravilišče kot na Obalo
V Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) ugotavljajo julija porast obiskanosti in ustvarjenih prenočitev. Po zbranih statističnih podatkih SSNZ je bilo julija zabeleženih za 10 odstotkov več turistov kot julija lani (za 15 odstotkov več prihodov domačih gostov in za tri odstotke več tujih gostov), ki so ustvarili za sedem odstotkov več prenočitev.

Spodbudni so tudi julijski rezultati na slovenski obali. V vseh namestitvenih kapacitetah na slovenski obali pa so julija zabelžili za pet odstotkov več prenočitev kot julija lani. Opaziti je 25-odstotni porast domačih gostov, medtem ko je tujih za sedem odstotkov manj kot lani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.