Slovenija
2372 ogledov

Slovenski dijaki svetovni prvaki

tekmovanje odpiranje sefov
1/4
Hiša eksperimentov
Na svetovno prvenstvo v odpiranju fizikalnih sefov sta potovali dve ekipi dijakov iz Slovenije. Oboji so se odrezali odlično.

Ekipi dijakov Gimnazije Želimlje in Gimnazije Nova Gorica sta se udeležili 23. mednarodnega tekmovanja v izdelavi in odpiranju fizikalnih sefov. Tekmovanje je potekalo 20. in 21. marca v Weizmanovem inštitutu v Rehovotu v Izraelu. 

Ekipi omenjenih gimnazij sta na državnem tekmovanju "Videl, premislil, odklenil!", ki ga organizira Hiša eksperimentov, zasedli prvi dve mesti in si priborili nastop na tekmovanju v Izraelu. 

tekmovanje odpiranje sefov | Avtor: Gimnazija Želimlje Gimnazija Želimlje

Med 23 skupinami sta ekipi zabeležili vrhunski uspeh. Gimnazija Želimlje je pod mentorstvom Petra Šlajpaha zasedla prvo mesto, Gimnazija Nova Gorica pod mentorstvo Rudolfa Šuligoja pa tretje. 

Ekipi sta se na državnem tekmovanju predstavili s sefom Gramofon (Gimnazija Želimlje) in Zaboj (Gimnazija Nova Gorica). Dijaki so se na tekmovanje pripravljali več mesecev. To je potekalo tako, da so štirje člani skušine odpirali sefe drugih skupin. Vsaka skupina se je spopadla z ugankami petih sefov. En član skupine je med odpiranji kot varuh sefa ostal pri svojem sefu in nadziral delo drugih skupin. 

tekmovanje odpiranje sefov | Avtor: Gimnazija Želimlje Gimnazija Želimlje
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 13:39 25.marec 2018.

    vazno, da bo denar za kleklanje. pa nimam nic proti kleklanju. imam pa pomislke o mentalnem dometu instituta, agencije, ki je odvzela denar za ma in fi tekmovanja. zaradi elementa postopka.