Slovenija
25297 ogledov

Slovenski duhovnik razburil z objavo na družbenem omrežju

Cerkev Žurnal24
Naštel je, katere so po njegovem mnenju štiri faze feminizma.

Duhovnik, teolog in pisatelj Branko Cestnik je s svojo nedavno objavo na omrežju X, v kateri je predstavil po njegovem mnenju "štiri faze feminizma", precej razburil številne ženske, pa tudi nekatere moške.

Po njegovem mnenju je prva faza feminizma "borba za volilno pravico žensk", druga je "borba za uzakonjenje splava in ločitve (razkol s krščanstvom)", tretja "transspolnost in lgbt-izacija (razkol z razsvetljenstvom)", zadnja pa "vdati se islamu (ker strah pred praznino in želja po močnem očetu)".

"Moški posvečeni duhovniki in zavezani celibatu debatirajo o ženskah. Namesto, da bi učili Kristusov nauk, jim grejo po glavah pravice žensk in otrok," je komentiral eden od uporabnikov.

"Faza 5: ženske pravice podobne kot v srednjem veku. Faza 6: borba žensk za volilno pravico," je nadaljeval drugi.

Objava je razburila tudi novinarko Anuško Delić. "Pocestnik se čuti poklicanega interpetirati spol, pred katerim se je, kot kaže osramočen in frustriran, umaknil v celibat," mu je zabrusila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • popokatopetl 13:17 05.februar 2024.

    Joj kakšne stresajo deci v kiklah, ki se povrh delajo nekakšne intelektualce. Kar se III tiče očitno njihov Bog ni dovolj dobro poskrbel, da bi bili res čisto vsi striktno m/ž-in-nič-drugega. Sem absolutno proti tem, ki jih hočejo LGBitd tlačit ...prikaži več nazaj v omare samo zato, ker se ne skladajo z njihovo idealizirano č/b predstavo o svetu. Glede IV mi je pa bizarno kako nekej mlatijo po islamistih, svojih duhovnih bratih, so sicer konkurenca ampak z zelo podobnimi nazori.

  • Plavi-mil 09:48 05.februar 2024.

    S prvim in drugim se NE STRINJAM, s tretjim in četrtim se pa STRINJAM.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:37 05.februar 2024.

    Cerkev vas uči o poštenju in ponižnosti,ampak to velja samo za vas,za njih ne