Slovenija
48 ogledov

Slovenski gradbinci v Uzbekistan

Poljedeljstvo v Srednji Aziji večinoma cveti s pomočjo obširnih namakalnih siste Shutterstock
Po pridobitvi del in podpisu pogodbe za izgradnjo melioracijskega sistema v Uzbekistanu v začetku lanskega decembra je ajdovska družba Primorje pridobila dve novi deli v tej državi. Gre za nadaljevanje del po prvi pogodbi, skupna vrednost del pa znaša več kot devet milijonov evrov.

Trenutno največje slovensko gradbeno podjetje Primorje je pridobilo dve novi deli v Uzbekistanu. Nadaljevali bodo dela, ki so jih začeli z izgradnjo melioracijskega sistema v začetku decembra lani. Skupna vrednost del znaša več kot devet milijonov evrov.

Računajo tudi na posle v prihodnje

Primorje bo na projektu sodelovalo z uzbekistanskim partnerjem. Celinska država srednje Azije Uzbekistan s svojo hitro gospodarsko rastjo in vlaganjem v infrastrukturo tudi v prihodnje pomeni za Primorje veliko priložnost, so sporočili iz Primorja.

Hitro razvijajoča se država v prihodnje načrtuje velika infrastrukturna vlaganja predvsem v izgradnjo avtocest, zato predstavlja velik potencial in priložnost za Primorje, ki se je s številnimi referencami na trgu uveljavilo kot specialist za gradnjo avtocest in drugih zahtevnih inženirskih objektov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.