Slovenija
26 ogledov

Slovenski konzul se zanima za Laško

Žurnal24 main
Hrvaški podjetnik in generalni konzul Slovenije na Hrvaškem Branko Roglić je pripravljen Laško dokapitalizirati za 50 milijonov evrov. Ponudbo dobil od Panvite, s katero so še v fazi dogovarjanja.

Hrvaški podjetnik in generalni konzul Slovenije na Hrvaškem Branko Roglić je, kot je povedal v pogovoru za hrvaški Globus, od Panvite dobil ponudbo, naj se pridruži konzorciju slovenskih podjetij, ki bo dokapitaliziral Pivovarno Laško.

Še v fazi dogovarjanja
Roglić, lastnik podjetja Orbico, je Laško pripravljen dokapitalizirati za 50 milijonov evrov, ponudbo za sodelovanje pri dokapitalizaciji pivovarne pa je prejel od direktorja Panvite Stanka Polaniča, s katerim sta še v fazi dogovarjanja. "V primeru sodelovanja pri dokapitalizaciji bom poskušal doseči, da bi se Mercator in Konzum združila v skupno podjetje," je dejal v pogovoru za hrvaški časnik, ki so ga povzeli pri Financah.

Svet delavcev Pivovarne Laško je na današnji seji izvolil Bojana Cizeja za predstavnika delavcev v nadzornem svetu. V skladu s poslovnikom so tudi odpoklicali Bojana Košaka kot člana Nadzornega sveta Pivovarne Laško, saj mu je potekel mandat v svetu delavcev, so sporočili iz pivovarne.

V Laškem "brez komentarja"
Da je dokapitalizacija Pivovarne Laško potrebna, je v ponedeljek na novinarski konferenci v Ljubljani zatrdil prvi mož pivovarne Dušan Zorko, ki pa ugibanj o tem, kdo bi lahko pri dokapitalizaciji sodeloval, ni želel komentirati. Po navedbah Financ pa je zatrdil, da uprava niti najmanj ne namerava k osvežitvi kapitala povabiti družbe Orbico in prekmurske Panvite, saj da je Roglić preveč povezan z nekdanjim vodstvom Laškega.

Roglić je za Globus zatrdil, da nima nikakršnih interesov za nakup Mercatorja v situaciji, kakršna je danes. "Vsak, ki pozna mojo kariero, ve, da je bila vezana izključno na distribucijo proizvodov največjih svetovnih podjetij, kot so Shell, General Electric, Johnson Wax in drugih," je dejal in poudaril, da tudi v primeru dokapitalizacije Pivovarne Laško ne bi postal večinski lastnik Mercatorja.

Roglić ob tem podpira načrt prvega moža Agrokorja Ivice Todorića o integraciji Mercatorja in Konzuma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.