Slovenija
10088 ogledov

Slovenski kralj banan vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem?

Izet Rastoder Anže Petkovšek
Eden najbogatejših Slovencev menda mimo zakona do vozniškega dovoljenja.

Izet Rastoder, poslovnež in eden najbogatejših Slovencev, je obtožen, da si je ponaredil vozniško dovoljenje. 

Po poročanju portala Siol.net je v aferi vozniška dovoljenja obtožni predlog podan tudi proti poslovnežu Izetu Rastoderju, enem največjih trgovcev z bananami na svetu. Tožilstvo mu očita storitev kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora.

"Obdolžencema se očita, da sta na upravni enoti predložila potrdili o opravljenem vozniškem izpitu, po katerih so jima izdali vozniški dovoljenji, čeprav izpita nista opravljala in sta vedela, da je vsebina potrdil lažna," so za omenjeni portal pojasnili na tožilstvu.

Na obtožni klopi se je znašel skupaj z nekdanjim športnim direktorjem nogometnega kluba Olimpija (prej NK Ljubljana) Mirom Prezljem. Še pred pričetkom sojenja proti Rastoderju pa je prišlo do zapletov, saj je sodišče poslovneža izločilo iz kazenskega postopka in ga nadaljuje zgolj proti Prezlju. Za to se je odločilo "iz razlogov smotrnosti, zaradi njegove nenavzočnosti", je za spletni portal pojasnilo tožilstvo.

Pri tem ni znano, ali se je Rastoder izogibal sprejemanju sodne pošte in se ni odzval na pozive k udeležbi na glavni obravnavi, so še zapisali na portalu in dodali, da ljubljanski poslovnež že dalj časa ni dosegljiv za komentarje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • ode 17:29 24.oktober 2018.

    Pa kaj potem. On naj bi bil eden nedotakljivih mafijcev in lahko dela, kar hoče - kot tisti Praselli z modrimi lučkami.

  • kapibara 13:52 24.oktober 2018.

    On ni Slovenec, s ponarejenimi uradnimi dokumenti, on JE ŽAL državljan SLO

  • Avatar hal69
    hal69 13:01 24.oktober 2018.

    Shko në shtëpi, nuk kemi nevojë për njerëz të tillë.