Slovenija
726 ogledov

Slovenski operni pevec Ambrož Bajec-Lapajne pel med možgansko operacijo

Kirurške škarje Profimedias
Pred dnevi je slovenski operni pevec objavil neverjeten posnetek svoje lanske možganske operacije, med katero je zapel Schubertov samospev Gute Nacht.

Slovenski operni pevec Ambrož Bajec-Lapajne je minuli teden na Youtubu objavil posnetek svoje uspešno prestane možganske operacije, kjer so mu budnemu odstranili možganski tumor, in požel val zanimanja. Prevsem zato, ker je slovenski operni pevec, ki že nekaj časa živi in deluje v nizozemskem Utrechtu, med operacijo zapel Schubertov samospev Gute Nacht. 

"Dr. Robe je, zaradi narave mojega dela, takoj predlagal budno kraniotomijo, saj lahko med operacijo takoj vidijo, ali gre kaj 'narobe'. Takšne operacije niso prav pogoste, niso pa tudi redke," je za Delo povedal Bajec-Lapajne, ki se je na odstranitvi sedem centimetrov velikega tumorja pripravljal dlje časa. S svojo dolgoletno pianistko je podlago posnel v naprej, nato pa je vadil tudi petje na boku brez premikanja glave.

Kot je še izpostavil v pogovoru za Delo, se je odločil posnetek deliti, ker se mu zdi pomembno, da se vidi, kaj vse smo danes sposobni narediti. "Vse se da, če je le volja."

Komentarjev 2