Slovenija
20 ogledov

Slovenski policisti prijeli vlomilca na begu iz Avstrije

policija policisti avtocesta beg
1/2
PU Kranj
Gorenjski policisti so v Lescah ustavili 28-letnega Hrvata, ki je okoli 17. ure skozi karavanski predor bežal pred avstrijskimi policisti.

Hrvat je v Avstriji vlomil v objekt, pri čemer so ga tamkajšnji policisti zalotili, vendar jim je pobegnil v Slovenijo, kjer je nadaljeval z begom. Lovili so ga tudi gorenjski policisti, katerim pa je ob 17.10 uspelo ustaviti ubežnika, ko je z vozilom v Lescah zapustil gorenjsko avtocesto. Prijeli so ga pred krožiščem.

Gorenjskim policistom je Hrvata uspelo ustaviti brez sredstev za prisilno ustavljenje vozil in brez nevarnosti za ostale prometne udeležence, pri čemer je sodelovalo več policijskih patrulj.

V Sloveniji 620 evrov kazni

Zaradi neupoštevanja znakov, s katerimi so ga ustavljali slovenski policisti in zaradi nepravilnih premikov z vozilom v Sloveniji, bo Hrvat kaznovan z globo 620 evrov in s petimi kazenskimi točkami. Avstrijski policisti so voznika ustavljali z enim službenim vozilom brez policijskih oznak, v Sloveniji pa niso uporabljali policijskih pooblastil.

Hrvat je bil zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje v preteklosti že obravnavan tudi v Sloveniji, ima pa veljaven ukrep zavrnitev vstopa v schengensko območje. Policijski postopek še poteka.

Komentarjev 1
  • mb 07:16 07.oktober 2013.

    "Hrvat je bil zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje v preteklosti že obravnavan tudi v Sloveniji, ima pa veljaven ukrep zavrnitev vstopa v schengensko območje"naj sedaj odgovorni razložijo kako mu je uspelo priti na schengensko območje.olitno je schengensko območje ...prikaži več lari fari in so kontrole neustrezne