Slovenija
83 ogledov

Slovenski posnetek senzacija po zaslugi CNN

video youtube medved reši vrano Youtube
Eden najbolj gledanih posnetkov na Youtubu v tem trenutku je nastal na dijaški ekskurziji v Budimpešto.

"Večino živali sem fotografiral, v primerih, ko video pove več kot slika, pa snemal. Tako mi je ob prihodu do medvedeve kletke padla v oči vrana v vodi in bližajoči se medved. Misleč, da bom posnel medvedovo kosilo, je bilo nadaljevanje presenečenje," okoliščine nastanka posnetka pojasnjuje Aleksander Medveš, profesor kemije na trboveljski gimnaziji. Medveš je bil na ekskurziji v Budimpešto, kjer so si gimnazijci ogledali tudi živalski vrt, učitelj - spremljevalec. 

CNN ni bil prvi medij, ki ga je kontaktiral

Pred tremi dnevi je posnetek objavil CNN, od takrat pa ogledi strmo rastejo. Včeraj je imel video 4,2 milijona ogledov, danes jih ima že deset milijonov. "Tako množičen odziv je bil zame veliko presenečenje. CNN niti ni bil prvi medij, ki me je kontaktiral, takrat je bilo ogledov okoli 300.000. Pred tem je bilo veliko elektronske pošte s strani raziskovalcev Youtuba. Video je bil objavljen 21. junija, do 31. julija popoldan, ko so ga odkrili, pa je imel 167 ogledov," pravi Medveš.

"Good Morning America - ABC News, ABC Nyheter, CNN, Discovery Channel Canada, BroadbandTV Corp, TVN Media, VJ NYC, KTLA 5 News broadcasts, IL-TV Finland, RTM Betsy, Startsiden Norway, BT.com, Fuji TV Japan, TV Asahi Japan, NBC Nightly News, TV 2 Norway, Trinity Mirror, Newsflare, Breaking News, liveleak.com, Ninemsn Australia ... Vsi ti mediji so me kontaktirali," pojasnjuje Medveš, ki je praktično čez noč postal zelo iskana oseba.


S posnetkom noče služiti

"Vsekakor je ponudb za licenciranje in morebitni zaslužek veliko. Koliko bi lahko zaslužil, bo vedno ostala uganka, saj sem mnenja, da je boljše, če video ostane nelicenciran in brezplačen ter na ta način dostopen veliko večim medijskim hišam ter večjemu krogu gledalcev. Večina medijskih hiš kot pogoj za objavo želi potrdilo, da sem avtor, ter da je posnetek brezplačen. Sicer pa, ali niso vse dobre stvari na internetu brezplačne?",  zaključuje Medveš.

Komentarjev 1
  • d 09:45 04.avgust 2014.

    Jaz vem, da bi želel čimveč iztržit od tega posnetka, zato še bolj spoštujem tega gospoda.