Slovenija
30 ogledov

Slovenski verniki polni vtisov

Beatifikacijo je v Vatikanu spremljalo več sto tisoč vernikov, tudi slovenskih. Žurnal24 main
Razglasitev Papeža Janeza Pavla II. za blaženega v Rimu spremljali tudi slovenski verniki. "Ljudje so po dogodku polni vtisov, ki se še vedno zbirajo," je dejala njihova vodička.

Slovesnosti beatifikacije svetega očeta Janeza Pavla II. se je v Rimu udeležilo tudi 90 romarjev iz Slovenije, ki so z dvema avtobusoma tja odpotovali v soboto zvečer.

Dogajanje na Trgu svetega Petra smo spremljali tudi v živo. Ko je Benedikt XVI. med mašo v latinščini izrekel besedo "blažen", so trg preplavili vzkliki veselja.

"V Rim smo prispeli okoli pol sedmih zjutraj, se odpravili proti Vatikanu in se skušali čim bolj približati Trgu svetega Petra, a že zjutraj je bilo tam precej polno," je dogodek opisala Barbara Babnik, vodička turistične agencije Quo Vadis, ki je organizirala ogled beatifikacije.

Organizatorji so vernike usmerili proti Angelskemu gradu, kjer so dogodek lahko spremljali preko ekranov. "Tudi pogled na ekrane je bil z določenega vidika zastrt, a štelo je vzdušje med verniki in bilo je zelo lepo," je še dejala Babnikova.

"Ljudje so polni vtisov in dogodek jim je gotovo pustil pečat, ki ga nikoli ne bodo pozabili," je še povzela in dodala, da so verniki sicer trenutno pri maši v papeškem slovenskem zavodu Sloveniku v Rimu, potem pa jih že čaka pot proti Ljubljani, kamor naj bi prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.