Slovenija
20 ogledov

Slovenski vojaki pomagali tudi novorojenčku

Vojaški helikopter
1/2
Slovenska vojska
Dve helikopterski posadki in trije gorski reševalci že od torka sodelujejo pri reševanju prebivalcev na severu Črne gore. V Slovenijo se bodo vrnili danes v večernih urah.

V sredo so helikopterske posadke črnogorske, grške in slovenske vojske, ki sodelujejo pri reševanju prebivalcev na severu Črne gore, skupaj izvedle kar enajst poletov.

Poleg evakuacije hudo obolelega mladeniča iz vasi Strug v občini Šavnik, od koder ga je že v zgodnjih jutranjih urah v klinični center v Podgorici prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske, je slovenska helikopterska posadka iz splošne bolnišnice v Beranah, ki leži v severovzhodnem delu Črne gore, v klinični center v Podgorici v nadaljnje zdravljenje prepeljala tudi dva dni starega dojenčka in še dve oboleli osebi. Posadka je sodelovala tudi pri dostavi zdravil ter hrane prebivalcem v občinah Bijelo Polje, Berane in Cetine ter pri tem skupaj letela šest ur in 20 minut, so sporočili s Slovenske vojske.

Akcijo je posadka helikopterja skladno z zahtevami črnogorskega operativnega štaba za izredne situacije nadaljevala tudi včeraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.