Slovenija
29 ogledov

Slovensko cesto bodo jutri zavzeli maturantje

parada zurnal
Jutri bo zaradi maturantske parade plesne šole Urška od 11. ure do 13.30 zaprta Slovenska cesta. Teden dni kasneje pa bodo četvorko na ulicah plesali še pod okriljem Plesne zveze Slovenije.

Slovenska cesta bo za ves promet zaprta na delu med Gosposvetsko cesto in Šubičevo ulico, uvoz in izvoz iz parkirne hiše Kongresni trg ne bosta ovirana.

Avtobusi mestnega potniškega prometa številka 1, 2, 3, 6, 8, 9, 11, 14, 19, 20 in 23 bodo imeli obvoz po Bleiweisovi cesti. Več o obvozih na http://www.jhl.si.

30 tisoč jutri in 30 tisoč naslednji teden?

Plesali pa ne bodo samo v Ljubljani. Na celotni paradi, ki je organizirana tudi v Ukrajini, Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem, naj bi hkrati plesalo okoli 30 tisoč ljudi.

Že osmič pa bodo maturanti zaradi spora med Urško in Plesno zvezo Slovenije (PZS), v katerem nihče ne želi popustiti, plesali ločene četvorke.

Teden dni po maturantski paradi plesne šole Urška bo potekala tudi ulična četvorka, ki jo v okviru projekta European Quadrille Dance Festival organizira PZS. Na tej prireditvi bo prav tako ob 12. uri v dvajsetih slovenskih in v več kot 30 mestih v sedmih evropskih državah zaplesalo najmanj 30 tisoč plesalcev, so v PZS zapisali v sporočilu za javnost.

Moto letošnje prireditve PZS je jasen in odločen ne alkoholu in prepovedanim drogam, dodajajo. V vseh mestih, kjer bo prireditev potekala pod okriljem PZS, so lokalni soorganizatorji podpisali dogovor, da bo dogodek izpeljan dostojno in "brez after partyjev, ki bi lahko imeli za posledico prekomerno uživanje alkohola in prepovedanih drog".

Komentarjev 1
  • ghz891 22:57 17.maj 2012.

    Nevem no meni se je vse skupaj zdelo kot eno veliko velečenje denarja plesnih šol, predvsem od staršev srednješolcev, zadeva ni bila ravno nek spektakel v kolikor se je spomnim.