Slovenija
26 ogledov

Slovensko leseno jajce očaralo 2.900 ljudi

ZenEgg
1/3
ZenEgg
Ekipa podpisana pod projektom ZenEgg je danes zaključila z zbiranjem denarja na platformi Kickstarter.

Leseno jajce oziroma osebni totem, kot pravi ekipa ustvarjalcev, je podprlo več kot 2.900 ljudi, ki so za izdelavo lesenih jajc skupaj zbrali več kot 100 tisoč dolarjev (okoli 85 tisoč evrov). Njihov začetni cilj je bil sicer postavljen veliko nižje - hoteli so zbrati 2.200 ameriških dolarjev zagonskega kapitala, kar pa jim je uspelo v zavidljivih treh dneh.

Slovenski oblikovalec Gašper Premože, ki je leseno jajce oblikoval, pravi, da je to predmet, ki te spomni, da se moraš za trenutek odklopiti od dela in si vzeti čas zase. "Velik uspeh projekta ZenEgg lahko pripišemo ravno njegovemu sporočilu "Vzemite si čas zase" in vse večji priljubljenosti tehnik čuječnosti, ki izvirajo iz budistične tradicije," so ob koncu zbiranja kampanje zapisali ustvarjalci. 

Jajca ZenEgg so sicer obtežena tako, da se vedno zazibajo v stoječ položaj, le njihovo opazovanje pa naj bi predstavljalo meditativno izkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.