Slovenija
0 ogledov

Slovo od hladnega tedna, prihaja poletje

morje sonce vreme Shutterstock
Po desetdnevnem vročinskem valu in enem tednu hladnega vremena nas prihodnji teden končno čaka poletje, kot si ga zaslužimo.

Že danes bo veliko bolje kot včeraj, pravi dežurni meteorolog z Agencije RS za okolje (ARSO) Andrej Velkavrh in dodaja, da lahko s ponedeljkom pričakujemo temperature od 25 do 30 stopinj Celzija. "Ta konec tedna še ne bo tako, danes bodo najvišje dnevne temperature od 20 do 25 stopinj Celzija, imeli pa bomo več sonca kot včeraj. Počasi bo šlo navzgor, postopno bo topleje." 

Kako kaže

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v severni Sloveniji bo prehodno možen rahel dež. Zjutraj se bo postopno zjasnilo in čez dan bo sončno vreme. Popoldanske plohe bodo malo verjetne. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 6, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Danes, jutri in pojutrišnjem sicer lahko še vedno pričakujemo kratke popoldanske plohe, a temperature se ne bodo spustile. V torek bo več oblačnosti, predvsem v severni polovici Slovenije se bodo proti poldnevu in popoldne pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Kot še pravi Velkavrh, v prihodnjih desetih in štirinajstih dnevih ne pričakujejo tako hladnega tedna, kot je bil tokratni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.