Slovenija
22 ogledov

Slovo od vrtičkov

Tile vrtovi, ki so v prejšnjih dneh zaradi dežja samevali, se bodo morali sčasom Žurnal24 main
Nogometno igrišče. Izpodrinilo bo vrtičkarje.

Sevnica. “Že tako je dovolj revščine, ko bi vsaj počakali do jeseni, da bi pridelek dozorel,” je ob napovedi občine, da morajo vrtičkarji do 15. julija izprazniti vrtove, dejala Marica iz blokovskega naselja. Nje ta ukrep zaradi gradnje nogometnega igrišča ne bo prizadel, saj ima vrt nekoliko višje, njena soseda pa je jokala, ko je dobila obvestilo občine.

“Zemljišče je naše”
Občina bo na zemljišču ob športnem domu in bazenu sredi julija začela urejati teren za travnato nogometno igrišče in druge športne površine, zato uporaba vrtov ne bo več možna,” je povedal župan Srečko Ocvirk. Teren bodo poravnali in posejali travo, jeseni pa naj bi bilo igrišče že primerno za igro, kratkoročno rešitev napoveduje župan.

Pozneje, ko bo odkupljena vsa zemlja in ko bo denar, bo zgrajen tudi atletski stadion. “To zemljišče, na katerem so si krajani uredili vrtove, je občinska last,” je na stiske vrtičkarjev odgovoril župan. Dodal je, da z zemljišč, ki jih trenutno ne bodo potrebovali, vrtičkarjev ne bodo preganjali. Občina pa tudi ne bo odgovarjala za morebitno škodo, ki bo nastala, če uporabniki do 15. julija ne bodo pobrali pridelka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.