Slovenija
22 ogledov

Slovo od zdravkomatov

Ljubljana in Maribor bosta terminale izklopila šele konec aprila. (Foto: Dejan M Žurnal24 main
V ljubljanski klinični center še vedno le s potrjeno kartico.

Od predvidoma konca februarja zavarovancem, ki živijo na območju Celja, Kopra, Kranja, Krškega, Murske Sobote, Nove Gorice, Novega mesta in Raven na Koroškem, ne bo več treba potrjevati zdravstvenih kartic na samopostrežnih terminalih. Do takrat bodo namreč že vsi zdravstveni delavci v teh enotah lahko prek spleta pridobivali podatke zdravstvenega zavarovanja, in sicer neposredno iz baz zavarovalnic. Zdravkomate v omenjenih krajih bodo ukinili, do avgusta bodo ostali le še tisti na lokalnih izpostavah ZZZS.

Zavarovanci, ki ob obisku zdravnika ne bodo imeli zdravstvene kartice, bodo morali plačati sami.
Damjan Kos, ZZZS

Zavarovanci naj imajo zdravstvene kartice še vedno s seboj pri vsakem obisku zdravnika, še ažurneje kot do zdaj pa morajo skrbeti, da bodo imeli urejeno obvezno in prostovoljno zdravstveno zavarovanje. Kartice ni treba menjati.

Ljubljana in Maribor bosta terminale izklopila šele konec aprila. Za obisk ljubljanskega kliničnega centra pa bodo morali bolniki zdravstvene kartice potrjevati celo še do avgusta – torej tudi tisti, ki prihajajo iz drugih koncev Slovenije in jim bodo večino zdravkomatov ukinili že februarja. Informacije o delujočih zdravkomatih bo ZZZS objavil na svojih spletnih straneh in na letakih ob izklopljenih zdravkomatih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.