Slovenija
18 ogledov

SLS: Klemenčič neučakano išče novega predsednika

Radovan Žerjav Žurnal24 main
Minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič se glede kandidature za predsednika SLS na marčevskem kongresu še ni odločil, so sporočili iz stranke.

V izvršilnem odboru Kmečke zveze SLS, ki je kot kandidata za predsednika podprl Larisa Gaiserja, pa po njihovih besedah "malce neučakano iščejo novega predsednika".

Izvršilni odbor Kmečke zveze SLS je namreč kot kandidata za novega predsednika stranke podprl predsednika Slovenskega panevropskega gibanja Larisa Gaiserja. Bogovič pa naj bi se po poročanju spletnega portala Požareport iz predsedniške tekme umaknil.

Iz stranke pa so sporočili, da predsednik izvršilnega odbora Kmečke zveze SLS Stane Klemenčič "malce neučakano išče novega predsednika SLS". Klemenčič je namreč povabil potencialne kandidate za predsednika SLS na predstavitev v času, ko je bil predsednik SLS Radovan Žerjav na večdnevnem obisku v Indiji.

Bogovič pa mu je odgovoril, da se glede na negotovo politično situacijo in glede na to, da še vedno potekajo pogovori znotraj vodstva SLS o prihodnosti stranke, še ni odločil glede kandidiranja na marčevskem kongresu, poudarjajo v stranki.

Po vrnitvi Žerjava iz Indije je tako v ponedeljek predviden kolegij vodstva stranke. Na njem bo med drugim potekala razprava tudi o kandidacijskem postopku marčevskega kongresa, so še zapisali v SLS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.