Slovenija
36 ogledov

SLS vrgel iz stranke Marjana Podobnika

Marjan Podobnik Žurnal24 main
V SLS so se odločili in iz stranke vrgli dolgoletnega člana in nekdanjega predsednika Marjana Podobnika.

Marjan Podobnik je izgubil boj proti sedanjemu predsedniku stranke SLS Marku Zidanšku. Razsodišče, ki je z odločanjem začelo že v petek, je namreč odločilo, da bodo ugodili pritožbi Izvršilnega odbora SLS in Podobnika z današnjim dnem izključilo.

"Odločitev je bila težka, saj je bil Podobnik v preteklosti eden od ustanoviteljev stranke in njen predsednik, pa vendar sprejeta s prepričljivo večino," so navedli v SLS. Odločitev so sicer podprli štirje člani razsodišča, eden je glasoval proti. 

Zmagovalec, predsednik stranke, je po odločitvi razsodišča povedal, da glede na podporo izračeno v zadnjih mesecih pričakuje, da bo stranka delovala naprej povsem normalno. "Osredotočili se bomo na rešitve za Slovenijo," je povedal še Zidanšek, ki vodi to izvenparlamentarno stranko.

Etične kršitve, naskok na vodilno mesto in sodelovanje z SDS

Odločitev o Podobnikovi izključitvi naj bi razsodišče sprejelo že na petkovi seji, a so sejo prekinili, da so se posvetovali, kako pravilno oblikovati sklep o izključitvi. Za slednjo naj bi bile sicer krive ponavljajoče kršitve strankinega statuta in kodeksa etičnega ravnanja. Podobniku je SLS očital "obrekovanje najvidnejših predstavnikov SLS v medijih, nespoštovanje in kršenje sklepov najvišjih organov SLS in vpliv javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti".

V ozadju izključitve je tudi Podobnikova želja po prevzemu stranke in dopisovanje s predsednikom SDS Janezom Janša. Kot so razkrili v Delu se jePodobnik s predsednikom SDS  v zakulisju usklajeval pred in po volitvah v kmetijsko-gozdarski zbornici (KGZS) ter ga prosil za pomoč pri prevzemu KGZS za povečanje možnosti zmage Demosa 2.0 na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
  • dragec 16:43 30.avgust 2016.

    krle, živim v mestu

  • Zmago 12:37 30.avgust 2016.

    A da je pri vas kar celo vas naklepal albanski ćefur. Kapo dol, da je imel kondicijo, za celo vašo vas. ;-)))

  • dragec 12:20 30.avgust 2016.

    Vidva - kretena ? Vas je verjetno sklepal kak albanski ćefur