Slovenija
55 ogledov

SLS zapuščajo vidni člani

Predsednik SLS Janez Podobnik BOBO Žurnal24 main
Izključitev Marjana Podobnika iz SLS bi se za stranko lahko izkazala tudi kot strel v koleno. Res je, da so končali razprtije v stranki, a je SLS doslej zapustilo že 15 članov.

Po izključitev dolgoletnega člana in nekdanjega predsednika Marjana Podobnika je stranko zapustilo že več vidnih članov, med katerimi so po navajanju STA tudi nekateri nekdanji funkcionarji, med njimi Janez Podobnik, Jakob Presečnik, Stanislav Brenčič, Franc Pukšič in Janez Ribič. Skupno naj bi SLS v tem tednu zapustilo 15 članov.

Vodstvo stranke SLS je Podobnikovo izključitev predlagalo zaradi očitkov, da je "obrekoval najvidnejše predstavnike SLS v medijih, nespoštoval in kršil sklepe najvišjih organov SLS in vpliv javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti".

V ozadju izključitve je tudi Podobnikova želja po prevzemu stranke in dopisovanje s predsednikom SDS Janezom Janša. Kot so razkrili v Delu se je Podobnik s predsednikom SDS  v zakulisju usklajeval pred in po volitvah v kmetijsko-gozdarski zbornici (KGZS) ter ga prosil za pomoč pri prevzemu KGZS za povečanje možnosti zmage Demosa 2.0 na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Komentarjev 10
  • Avatar praufo
    praufo 11:32 04.september 2016.

    mene pa zanima, kaj to pomeni, da so stranko zapustili vidni člani, namreč če so vidni, obstajajo tudi nevidni, in kje se vidi vidne in kje se ne vidi nevidne, ... recimo tale janez podobnik ni bil viden že kar ...prikaži več nekaj časa, če vidnost pomeni mediji, najbrž ga pa vidijo znanci, sosedje, ali pa žlahta, kdor ga seveda še hoče gledat, ... kot politik z dolgo kariero se je izkazal v parlamentu, kot minister in še kaj, mene bi blo sram, raje bi šel med nevidne, sicer pa kdaj je bilo politika še sram, odgovor je, pravega politika ni nikoli sram

  • Avatar praufo
    praufo 11:26 04.september 2016.

    zato pa rabi spet politiko, kjer se bučke prodajajo

  • Avatar praufo
    praufo 11:26 04.september 2016.

    ... "edina še kar normalna desna stranka", hmm ... kaj to pomeni normalna, razen tega da konstruktivno sodeluje, tako kot desus sodeluje, to pa zato, da so pri koritu in da papcajo, to je smisel, v vladi niso naredili nič ...prikaži več pametnega nikoli za malega človeka, njihovi pristaši, naj pa uživajo na zastonj piknikih, ker množice slovenčkov si itaq na tak način kupi, pa da ne pozabim, še kapce so dobili, mogoče tudi kakšno majco, pa še kuli, ja poceni so glasovi, zelo poceni