Slovenija
19 ogledov

Službe pri Radićevi

Radič Saša Despot
Kadrovanje pred odhodom. Iskali sekretarja in podsekretarja, a so si na koncu premislili oziroma si je premislil kandidat.

Ozadja. Drago Napotnik, generalni direktor direktorata, Miloš Senčur, generalni sekretar, in Klemen Grošelj, vodja kabineta pri Darji Radić, naj bi po odhodu ministrice dobili uradniška delovna mesta, zatrjujejo viri. Postali naj bi sekretarji in podsekretarji, da se jim nov minister ne bi mogel zahvaliti za sodelovanje. Ministrica pa je podpise novih pogodb zavrnila, še trdijo 
viri.

Grošelj ne ostaja na MG

Nič od tega ni res. Pogodba se mi konča z dnem, ko odide Radićeva, in takrat z ministrstva za gospodarstvo (MG) tudi odhajam,” informacije zanika Grošelj. Podpis kakršnihkoli pogodb brez vnaprejšnjih razpisov bi bil nezakonit, nas opomni in doda, da nove službe še nima, da ga služba ne čaka niti na fakulteti in da mu pripada trimesečno nadomestilo plače. Napotnik je že zaposlen za nedoločen čas; vlada ga je za direktorja direktorata za notranji trg imenovala maja, ko se je že govorilo o umiku Zaresa iz koalicije. Senčur pa je pogodbo za pet let dobil lani jeseni.

Dva interna razpisa

Je pa ministrica kljub prepovedi zaposlovanja v javni upravi v zadnjih treh mesecih zaposlovala (ali je podpisala eno ali več pogodb o zaposlitvi, iz odgovora ni razvidno). Poleg tega je MG objavilo dva razpisa, in sicer za sekretarja in podsekretarja. V prvem primeru so najprej z internim in nato tudi javnim razpisom iskali podsekretarja v kabinetu ministrice. Natečaj bo ponovljen, ker izbrani kandidat ni sklenil pogodbe o zaposlitvi. Interni natečaj za sekretarja v kabinetu pa je bil 
preklican.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.