Slovenija
284 ogledov

Službe za družinske člane

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nepotizem. Politiki svoje otroke zaposlujejo na javnih vodstvenih mestih.

Novo mesto. Za zaposlitev Martina Kambiča na mestu direktorja Zarje, stanovanjskega podjetja v večinski občinski lasti, bi lahko rekli, da ima značilnosti nepotizma. Kambič, ki je življenjski sopotnik Jožice Fabjan – do Kambičevega nastopa direktorske funkcije vršilke dolžnosti direktorice Zarje, sicer pa pomočnice direktorja občinske komunale in vidne članice novomeške SLS –, ni edini takšen primer.

Na občino in komunalo

Pri družini Fabjan najdemo še drugi primer: hči Fabjanove Saša Fabjan je na komunali zaposlena v splošnokadrovski službi.

Na komunali je po naših informacijah od konca lanskega leta zaposlen tudi Jernej Muhič, sin župana Alojzija Muhiča. V sektorju razvoj in investicije skrbi za razvoj vodooskrbe. Županova hči Alenka Muhič pa je zadnjih nekaj mesecev vodja občinskega urada za razvoj in investicije.

Službo na komunali je dobil tudi sin Saša Murtiča, nekdanjega direktorja občinske uprave, Emilio Murtič, in sicer kot vodja službe v sektorju splošna komunala.

Hči Martine Vrhovnik, tudi vidne članice SLS in nekdanje podžupanje, Ana Martina Vrhovnik je na mestni občini zaposlena kot podsekretarka za prekrškovne zadeve na občinskem inšpektoratu.

Najnovejša, ki se bo zgodila v kratkem, je zaposlitev Aleša Bergerja, sina Mira Bergerja, občinskega svetnika Desusa in nekdanjega člana uprave Zarje, ki je bil izbran za vodjo občinskega urada za šolstvo, šport in mladino.

“Vse je zakonito”

Na vprašanje, ali je bila katera od teh zaposlitev sporna, bi najverjetneje dobili podobne odgovore, kot je Miha Božič, predsednik nadzornega sveta Zarje, dejal ob zaposlitvi Kambiča: “Ves postopek je tekel v skladu s predpisi, kandidat izpolnjuje vse pogoje.”

Komentarjev 4
  • cirilyo 15:31 01.april 2012.

    To so javne službe. Prisesane na glavno korito, zato se nič ne dela. Poleg tega traja neskončno dolgo za krpanje lukenj, ki puščajo na vseh koncih. Storitve se dražajo, mi pa kar plačujemo in plačujemo. Dokler bomo tako nadaljevali, ne ...prikaži več bo jasno kdo od koga živi in bodo takšne tematike dnevno na jedilniku.Ne se spraševati in ne preveč odlašati. Zagrabi priložnost http://wazzub-global.co.cc in pozabi na javno upravo - ta bo za vedno ostala debela pra*ica.

  • tralala 10:12 01.april 2012.

    Dovolj heca. NE tej prevaranstki vladi in ne ukrepom, ki bodo udarili po malem človeku. Varčevalni ukrepi po JANŠEVO? Ne, hvala!! Gologlavc, vse šalabajzerje smo preživeli, tudi tebe bomo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:07 01.april 2012.

    A zdej pa Žerjav nič ne komentira in trosi nebuloze o poštenosti in doslednosti v SLS-u??Laže tako,kot ostali vodje strank Slovenske pomladi,od kar jih mamo na oblasti,se tut pomlad noče več pojavt v Sloveniji!