Slovenija
31 ogledov

Služben nadzor v zadevi Vaskrsić

Zoran Vaskrsić Boštjan Tacol
Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betett je v zadevi Vaskrsić odredila službeni nadzor. Družina Vaskrsić naj bi se iz zarubljene hiše morala izseliti do petka, a tega ne nameravajo storiti.

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betett je v zadevi Vaskrsić odredila službeni nadzor. Kot trdijo na vrhovnem sodišču, pa ta ne bo zajemal pravilnosti uporabe procesne in materialne zakonodaje, saj je bila ta že večkrat preizkušena in se je zmeraj ugotovilo, da je bila uporabljena pravilno.

Cilj nadzora je, da se še enkrat preverijo vsa dejstva, kar je po njenem mnenju v interesu vseh vpletenih. Kot je še povedala, se zdi primer Vaskrsićevih po opravljeni analizi izjemen. "Glede na analizo se zdi prodaja nepremičnine posledica neaktivnega ravnanja dolžnika. Preizkus zadeve je pokazal, da je bil dolžnik več kot seznanjen s postopkom in da je imel možnost, da predlaga drugo izvršilno sredstvo za poplačilo svojega dolga," je poudarila Betettova. Kot je še dodala, je ustavno sodišče 5. marca sprejelo odločitev, da ustavne pritožbe, ki jo je julija lani prek odvetniške pisarne Čeferin vložil dolžnik, ne sprejme v obravnavo.

Spomnimo: v petek do 9. ure bi se iz zarubljene hiše morala izseliti družina Vaskrsić iz Litije, a tega, kot zagotavljajo, ne nameravajo storiti. Zoran Vaskrsić je hišo izgubil zaradi 124,38 evra dolga.

Komentarjev 5
  • privat 08:42 15.april 2012.

    kaka izselitev vaskršicev?? Nikoli pod nobeno ceno!! Naj stane življenj če tako hoče sodniška mafija....ne se pustiti uničevati če smo že izkoriščeni in zasužnjeni!!

  • s_love_nija 17:44 16.marec 2012.

    kje je pravna država, da lahko tajkun pobaše v svoj žep po nekaj miljonov evrov, pobere nore odpravnine, pa še uniči podjetje z nekaj sto zaposlenimi....za njih očitno ni sodb, lovijo male ribe, da bi prekrili res velike primere, ki ...prikaži več bi morali končati v zaporu.... to je čista manipulacija ljudi, mečejo nam pesek v oči

  • s_love_nija 17:43 16.marec 2012.

    slepijo nas z majhnimi primeri, da bi prekrili tiste velike