Slovenija
22 ogledov

Službena pošta bo ostala v službi

Blackberry Reuters
Nemški Volkswagen zaposlenim službene pošte na telefone Blackberry pol ure po koncu službe ne bo več posredoval. Podobno razmišlja več podjetij.

Z ukinitvijo, ki se sicer nanaša le na delavce, ki delajo po panožni pogodbi, izključuje pa tudi najvišje vodstvo, želijo znova ločiti med službenim in prostim časom.

Strežniki Volkswagna bodo službeno pošto zaposlenim na mobilne telefone posredovali le pol ure pred začetkom in pol ure po koncu delavnika.

Kot poroča BBC, so se za podobne poteze že odločili tudi pri nekaterih drugih podjetjih. Podjetje Henkel je posredovanje službene pošte na telefone zaposlenih ukinilo v času med božičem in novim letom.

"Delavec se v službi zato, ker je na voljo 24 ur na dan, slabše odreže. Človek potrebuje čas za počitek, obdobja, ko lahko o stvareh brez pritiskov razmišlja," je po poročanju BBCja na to temo povedal strokovnjak Will Hutton.

Opozarja pa, da ni enoznačne rešitve in da poteze Volkswagna ne gre slepo kopirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.