Slovenija
43 ogledov

Služi z napitninami, ne s plačo

1/2
Žurnal24 main
Študent Anže za čiščenje oken na avtomobilih na bencinski črpalki z napitninami na dan zasluži nekajkrat več, kot mu v istem obdobju plača njegov delodajalec.
Študent Anže z napitninami za čiščenje oken na avtomobilih zasluži okoli 40 evrov na dan, medtem ko od podjetja Petrol prejme le evro na uro. Na e-študentskem servisu so nam povedali, da najnižje postavke za študentsko delo nimajo, saj lahko delodajalec ponudi tudi dva evra na uro, vendar po njihovem mnenju za ta denar ne bo nihče pripravljen delati.

Najnižja urna postavka se pri tem študentskem servisu giblje okoli 3,5 evra na uro. Za fizična dela lahko študenti zaslužijo še več, saj se urna postavka giblje med pet in sedem evrov, odvisno od tega, koliko časa se to delo opravlja.

Na Petrolu so povedali, da so dijaki in študenti, ki delajo na bencinskih servisih, dodatna pomoč poslovodjem in prodajalcem, prav tako pa pomagajo pri brisanju stekel in drugih drobnih opravilih. Po njihovem mnenju so urne postavke prilagojene zahtevnosti dela in delovnemu času.

V podjetju so sicer število dijakov in študentov, ki delajo pri njih med poletjem, zaradi gospodarske krize zmanjšali (lani jih je bilo prek 400), opažajo pa, da iz leta v leto narašča število prošenj za tovrstno delo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.