Slovenija
33 ogledov

Služila sta tudi policista

Školjke so prevažali, skladiščili in distribuirali na neprimeren, nehigieničen n Žurnal24 main
Školjke. Pretihotapljene ponujalo okoli deset gostiln, predvsem na Obali.
Legalno in nelegalno
Kazni. Sodelovalo je tudi piransko podjetje Kap mar, registrirano za trgovino in storitve, ki se je sicer tudi uradno ukvarjalo s školjkami, ob tem pa preprodajalo pretihotapljene morske sadeže. Doletela ga je globa v višini 32 tisoč evrov, gostince pa mandatna kazen v višini dva tisoč evrov.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju s hrvaško policijo razkrili kriminalno združbo 12 slovenskih in štirih hrvaških državljanov ter enega italijanskega, ki so iz Hrvaške k nam pretihotapili nekaj ton različnih morskih sadežev; od teh so v Sloveniji med drugim zasegli okoli 600 kilogramov zaščitenih morskih datljev.

Drago prodajali naprej
Zaslužili naj bi 143 tisoč evrov. Hrvaški del združbe je za kilogram morskih datljev dobil 34 evrov, slovenski del pa od gostincev pri nadaljnji preprodaji najmanj 62 evrov. V združbi sta delovala tudi dva policista. Pri poslih, pri katerih so morske sadeže dostavljali na pomole od Pirana do Ankarana, enkrat pa jih privezali na školjčišče v Ankaranu, ribiči niso sodelovali.

Deset gostiln je gostom prodajalo pretihotapljene školjke.
Dean Jurič, vodja koprskih kriminalistov

Hrvati v priporu
“Opozarjamo ljudi, ki te prepovedane školjke naročajo v gostilnah, naj tega ne počnejo. Dejstvo je, da običajno niso skladiščene in prevažane tako, kot bi bilo nujno, zaradi česar so lahko tudi zdravju škodljive,” so včeraj med drugim opozorili koprski policisti. Hrvaški del združbe je v 
priporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.