Slovenija
68 ogledov

Šmarješka mu ne da

Župan Franc Hudoklin (na fotografiji desno) pravi, da mu županja Bernardka Krnc Žurnal24 main
Imeli bi cesto. Šmarješka županja ne usliši želja Šentjernejčanov po novi povezovalni cesti.

Povezovalna državna cesta med krožiščem v Kronovem do Mokrega Polja, ki si je želijo v Šentjerneju, bi prinesla novo povezavo z dolenjsko avtocesto, kar bi pomenilo razcvet načrtovane obrtne cone v Mokrem Polju. A težava je v tem, da bi moralo 360 metrov te ceste potekati po Občini Šmarješke Toplice, česar pa, kot pravi šentjernejski župan Franc Hudoklin, pri županski kolegici Bernardki Krnc ne more izposlovati.

2,2 kilometra bi bila dolga nova cesta, od tega bi 360 metrov potekalo po Občini Šmarješke Toplice.

Vedno ga zavrne
“Bili smo že pri njej, da bi se pogovorili, večkrat smo ji že pisali, a na koncu smo vedno dobili odgovor, da za to cesto ni zainteresirana,” pravi Hudoklin. Kot je dodal, so se z Direkcijo republike Slovenije za ceste (DRSC) že dogovorili, da bodo projekt uvrstili v državni proračun, če se s cesto strinjajo tudi v Občini Šmarješke Toplice.

Županja čaka državo
Županja Krnčeva nam je povedala nasprotno; da Občina Šmarješke Toplice ne ovira postopkov, ki bi pripeljali do gradnje te ceste. “Sem za vsako povezovalno cesto in za vsak most čez Krko, a državna cesta mora biti najprej vnesena v državni prostorski načrt. V tistem trenutku, ko bo ta sprejet, bomo tudi mi to cesto uvrstili v občinski prostorski načrt,” je obljubila Krnčeva.

Tudi do Ceroda
Od Mokrega Polja namerava Občina Šentjernej skupaj s Cerodom zgraditi občinsko cesto do odlagališča, kar nam je potrdil tudi Alojz Turk, direktor Ceroda, ki je povedal, da zanjo že pripravljajo projekt. To pa pomeni, da bodo tovornjaki do Ceroda dobili nov dostop, ne le skozi Brusnice kot do zdaj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.