Slovenija
13 ogledov

Šmartno: vas z ovirami

V Šmartnem naj bi še letos začeli z gradnjo doma starostnikov in varovanih stano Žurnal24 main
Koncesija: Zavod Taber jo bo izgubil, če Gradbinec Gip ne bo začel graditi.

Šmartno. Investitor Gradbinec gip je pred dvema letoma vložil gradbeno dovoljenje za projekt Vas brez ovir Taber, ki obsega dom starostnikov in varovana stanovanja. Letos mora začeti z realizacijo projekta, saj bo v nasprotnem primeru zavod Taber, ki sta ga ustanovila Občina Cerklje in investitor, izgubil koncesijo za osnovno in socialno oskrbo ter zdravstveno varstvo za starejše. "Trudimo se, da bi zagotavljali vse, kar nam koncesija veleva, ne bomo pa zaradi tempa koncesije postavljali na kocko likvidnosti projekta," je pojasnil direktor Gradbinca gip Darko Vidaković.

Vas brez ovir
Vrednost. Projekt je vreden okoli 24, 25 milijonov evrov.
Kapacitete. V domu starostnikov bo prostora za 150 varovancev, v stanovanjih pa za 140 stanovalcev.

 

Iščejo investitorje
Cerkljanski župan Franc Čebulj si želi, da bi se projekt prestavil z mrtve točke, saj takih kapacitet na Gorenjskem primanjkuje. "Tudi sam se trudim, da bi dobil kakšnega investitorja, ampak zaenkrat še ni resnih odgovorov," je povedal Čebulj in dodal, da je tudi občina zainteresirana, da soinvestira v projekt. "Zavedamo se, da naš tempo ni tak, kot bi si želeli, ravno tako niso taki gospodarski dejavniki v lanskem in letošnjem letu," je menil Vidaković. Trenutno urejajo potrebno dokumentacijo in dopolnjujejo gradbena dovoljenja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.