Slovenija
18 ogledov

SMC ostala brez enega poslanca

SMC kongres Saša Despot
Poslanec največje vladne stranke Franc Laj je potrdil, da je včeraj izstopil iz SMC, saj ni čutil pripadnosti tej stranki v njenem delovanju. Več o razlogih izstopa Laj ni želel pojasniti.

Laj za zdaj ostaja v poslanski skupini SMC, kljub temu pa poudarja, da razmišlja tudi o tem, da bi zapustil poslance najvelje vladne stranke.

Da poslanec ni član stranke, pač pa le poslanske skupine, je že parlamentarna praksa in tudi vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer v tem ne vidi ovir, je povedal Laj.

Že včeraj je sicer v javnosti zakrožila informacija, da je Laj izstopil iz poslanske skupine SMC, a je nato novinarjem pojasnil, da odločitve o tem ni. V SMC pa na vprašanje, ali je Laj še član stranke, včeraj niso odgovorili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:19 26.januar 2016.

    Pa o Mramorju ki zagovarja visoke plače akademikom-prisklednikom rekoč da nismo več v komunizmu.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:19 26.januar 2016.

    To že ampak govorim o primeru izstopa poslanca iz stranke. O ničemer drugim. Ne poveličujem SMC ...daleč od tega. Glej kaj so naredil do zdej: - povečal stroške elektrike za male porabnike, zmanjšal stroške elektrike za velike uporabnike- ...prikaži več ukinjajo najvišje cene pri naftnih derivatih pa čeprav imajo naftni distributerji pri nas že zdej dost velik dobiček, obenem tudi davek na bencin rahlo nižajo zato da bo marža bencinarjev še toliko večja- vse kar je "pozitivnega" zbirokratizirajo in zminimalizirajo, važno da se v medijih lepo sliši. Npr enkratni odpis dolgov.- na veliko subvencionirajo naravi prijaznejše peči če si na sociali in če si obenem lastnik stanovanja in če imaš staro peč. Koliko je takih? Spet ena populistična scena.- da ne govorimo o paštetarju kradljivcu, hrvatom prodanemu Erjavcu in o izmišljenih potrebah po dodatku na pripravljenost za pisanje učbenikov al kaj?Pa o Mramorju ki zagovarja visoke plače akademikom-prisklednikom rekoč da n

  • Ferluci 12:23 26.januar 2016.

    Kar naj brez vseh, saj tako bo še bolje. Večina je itak lopovov. Miro Cerar, ki si je za isto pot obračunaval dvojne potne stroške, ministrica za visoko šolstvo, ki je državo goljufala po enakih načelih kot predsednik vlade, z ...prikaži več z dvojnimi potnimi stroški še državna sekretarka Sandra Tušar ki ima dve službi, obe pa ji plačujemo iz javnih sredstev. Je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, kjer je plačana za polni delovni čas, dela še kot zdravnica v javnem zdravstvu ... pa Marmor, pa....no ja, res bi bilo bolje, da bi bil SMC čimprej s svojo 'prijaznostjo, konsistenco, preglednostjo, pravičnostjo.." poniknil na dno brezna.