Slovenija
14963 ogledov

Erika Žnidaršič: SMC nas želi sankcionirati!

Erika Žnidaršič Žurnal24 main
SMC nad voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič

"Zadnja Tarča javne RTV je bila dno načina vodenja oddaje, ki spreminja raziskovalno novinarstvo v tendenciozno novinarstvo," je na svojem Facebook po zadnji oddaji Tarča zapisal predsednik sveta SMC Dragan Matić.

Kot pravi nekdanji poslanec SMC in kandidat stranke za ljubljanskega župana, ga kritičnost do politike in razkrivanje nepravilnosti ne moti, katastrofalen pa je način vodenja oddaje.

"Sogovornike v studiu je ženska dobesedno napadala in je pobesnela, ko ji je več sogovorcev povedalo, da tovrsten medijski lov na čarovnice na podlagi indicev ni ustrezen," pravi Matić, ki ugotavlja, da ni obveljalo nobeno opozorilo. 

"Histerična sodnica, ki se na političnem procesu spravlja na vnaprej obsojene"

"Dejansko je gospa Žnidaršič spominjala na histerično sodnico, ki se na kakem partijskem političnem procesu spravlja na v naprej obsojene žrtve. Treba je priznati, da česa podobnega v naših krajih nismo imeli niti na režimski tv v komunističnih 70-ih letih prejšnjega stoletja," je še zapisal Matić. 

Na pisanje se je odzvala Erika Žnidaršič, ki je sporočila tudi, da SMC preko programskega sveta zahteva sankcije. "Ne bo več objav dokumentov, ne bo več preverjanja dejstev, niti neprijetnih vprašanj ob očitnem zavajanju in sprenevedanju. In spet bo lepo, saj ne bo korupcije," je zapisala voditeljica oddaje Tarča. Urednik oddaje je sicer Boštjan Kogovšek. 

Komentarjev 18
 • Aro 13:51 19.marec 2019.

  Ne glede na stranke, vodenje tele novinarke je bilo katastrofalno, neprofesionalno in res kot omenja gospod, kot da si na partijskem sestanku leta 72, kjer je že vse odločeno :) ha ha ha pa tale naš visoko preplačani RTV. Dokler ...prikaži več bomo morali obvezno plačevati partijsko članarino RTV-ju, bodo sami določali takele sekretarje :)

 • kladu 10:36 13.marec 2019.

  ŠTOS JE ENOSTAVEN....POTENTNA ERIKA SE NE ZNA OBNAŠAT IN RESNIČNO NE SPADA V TO GRUPO NOVINARK,KI VODIJO TAKE ODAJE..!PA SAJ SO TAM VODILNI,KI VIDIJO TA PODN,ZRIHTEJTE DA DO TAKEGA PREPUCAVANJA NE PRIDE VEČ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Avatar olor
  olor 07:36 12.marec 2019.

  MatiĆ naj gre od koder je prišel. Je pa isti luzer kot Cerar.