Slovenija
34 ogledov

Smeh 17 tednov starega zarodka

nosečnica, nosečnost Žurnal24 main
Ginekolog iz Velike Britanije je med ultrazvočnim pregledom nosečnice ugotovil, da se njen zarodek pri 17. tednih smehlja.

Strokovnjaki, ki so posnetek že videli, namigujejo na to, da lahko otrok v maternici izraža čustva, kot sta sreča in bolečina, mnogo prej, kot so mislili do zdaj. Ginekologi s temi trditvami poskušajo ovreči raziskavo, da zarodek ne more čutiti bolečine pred 24 tedni razvoja, ki jo je pred nekaj meseci opravil ginekološki inštitut Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

Kljub najnovejšim posnetkom pa večina strokovnjakov zatrjuje, da je 17 tednov star zarodek v maternici še nezavesten in ne more kazati nobenih čustev. Tudi ginekolog Stuart Campbell meni, da posnetek ne dokazuje, da se je zarodek v tistem trenutku nasmehnil. "Posnetek lahko pomeni tudi, da so se začele obrazne mišice zarodka pripravljati na sesanje," pravi Campbell in dodaja, da je lahko šlo tudi za refleksni nasmeh, ki se ga zarodek zagotovo ni zavedal.

Oglasili so se že tudi nasprotniki splava, ki zatrjujejo, da zarodek ob splavu čuti bolečino in da bi morali trenutno mejo tednov, pri katerih v Veliki Britaniji še opravljajo splav, drastično znižati. V Veliki Britaniji je namreč še dovoljeno opravljati splav pri 24 tednih, kar je za nasprotnike splava popolnoma nesprejemljivo in nečloveško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.