Slovenija
72 ogledov

Smetarski avti "zavzeli" občino

Snaga v Mariboru Bralka
Zaposleni s protestom proti menjavi vodstva.Ni pomagalo - do zamenjave je vseeno prišlo.

“Občino so okupirali smetarski avti Snage, polni smeti. Vozili so se v krogu in trobili. Policije ni bilo nikjer,” nas je obvestil bralec, ki se je danes zjutraj mudil na mariborski upravni enoti v občinski stavbi.

"Naj trezno mislijo"

Kaj je pomenil tak jutranji smetarski protest okoli Mestne občine Maribor (MOM), smo vprašali na Snago Maribor. Petra Hercog nam je pojasnila: "Res je, da je pred občino nekaj krogov s trobljenjem naredilo več naših avtomobilov. Danes namreč poteka skupščina podjetja in zaposleni so želeli lastnike opozoriti, naj se odločajo trezno, saj naše podjetje pod tem vodstvom dobro posluje."

Protest ni pomagal

Protestirali so zaradi napovedanega dogajanja na skupščini Snage Maribor. Nasprotovali so namreč zamenjavi štirih članov nadzornega sveta, do česar pa je vseeno prišlo. MOM je postavila nov nadzorni svet, ki ga zdaj sestavljajo Marko Špinzer, Igor Petelin, Boris Šandor in Rebeka Lukman Kovačič. Kot je povedal Marko Žula, direktor mestne uprave MOM, so predstavniki nekaterih občin zapustili skupščino – po njegovih besedah so predstavljali 3-odstotni lastniški delež v Snagi.

"Ne vem, ali so imeli vozniki za to potne naloge, vsekakor pa je nenavadno, da so stavbo obkrožili dvakrat, trikrat in pri tem uporabljali zvočne signale. To smo vzeli kot neke vrste pritisk in nekateri celo kot ustrahovanje," pa je protest s smetarskimi avtomobili komentiral Žula. Ker so dobili informacijo, da naj bi zaposleni nameravali celo vdreti v prostor, kjer se je odvijala skupščina, so bili prisotni tudi varnostniki. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.