Slovenija
15 ogledov

“Smeti naj pobirajo”

Deponija Leskovec Jerca Božič Kranjec
Cerod. 14-dnevno čakanje brez potrebe, smeti naj vozijo drugam, pravi minister.

Dolenjce, Belokranjce in Posavce so to jutro v glavnem pričakali prazni smetnjaki za mešane odpadke, saj so komunalna podjetja v soboto in nedeljo odpadke pospešeno dovažala na Cerod, ki je od danes zaprt.

Pritisk na ministrstvo

Župani 15 občin so se zato odločili, da naslednjih 14 dni ne bo odvoza mešanih odpadkov, medtem pa naj bi našli izhod iz nastale situacije. Njihovo odločitev Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje, razume kot pritisk na ministrstvo. “Da bi Cerod moral imeti okoljsko dovoljenje in kaj bi morali storiti, da bi ga dobil, je že nekaj časa znano. Agencija Republike Slovenije za okolje je dovolj dolgo čakala, preden je izdala odločbo, in nimamo nikakršne pravne podlage, da bi zaprtje preložili,” je pojasnil.

Vozijo naj drugam

Po ministrovih besedah ni nobene potrebe, da 14 dni ne pobirajo odpadkov, saj kar nekaj odlagališč ima dovoljenja, zato bi jih lahko odpeljali tja, tako kot so jih z drugih koncev velike količine pripeljali na Cerod. “Alojz Turk, direktor Ceroda, bi lahko že decembra, ko je vedel, kaj se bo zgodilo, začel iskati drugo odlagališče,” meni Bogovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.