Slovenija
78 ogledov

Smeti s pločnikov pod okna

Zabojniki naj bi ovirali promet in tudi kvarili videz, menijo na MOL. (Foto: Ben Žurnal24 main
Zabojniki. Biti morajo na zasebnem zemljišču in ne na pločniku.

"Iz smetnjaka mi smrdi vsakič, ko odprem kuhinjsko okno," nam je zaupala bralka, ki je od Mestne občine Ljubljana (MOL) prejela obvestilo o uvedbi inšpekcijskega postopka zaradi postavitve ovir – smetnjakov. Zaradi tega je morala smetnjak s pločnika prestaviti na svoje zemljišče.

Zadevo smo preverili na mestni občini, kjer nam je glavna inšpektorica Bogomira Skvarča Jesenšek pojasnila, da gre za odlok iz leta 2004 in da MOL glede na prijave po območjih že dlje pošilja obvestila za odstranitev zabojnikov. Stanovalci pa morajo zagotoviti zbirno mesto, ki ni na javni površini.

Gre za celosten videz
Na vprašanje, zakaj občino motijo smetnjaki, ki na javni površini stojijo že več let in ne ovirajo prometa, pa je Skvarča Jesenškova odgovorila: "Prepovedano je začasno ali trajno zasesti občinsko cesto ali njen del." Gre tudi za urejenost ceste in celosten videz, je dodala. Prestaviti ni treba le tistih zabojnikov za mešane komunalne in biološke odpadke, ki so postavljeni v skladu z odlokom o javni službi zbiranja in prevoza odpadkov.

Rok za umik zabojnika je le en dan, piše v obvestilu. Sankcije za neupoštevanje obvestila pa ni, saj gre le za preventivno obveščanje občanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.