Slovenija
18 ogledov

Smeti s tujimi tablicami

“Presenečen sem, da smo imeli skoraj en mesec mir,” pravi Sebastijan Zupanc, dir Žurnal24 main
Tržič. Kovorjani se bojijo, da k njim vozijo odpadke iz drugih regij. Bojazen je odveč, pravijo na komunali.

Na poti do deponije Kovor vsak dan srečujemo tovornjake z novomeškimi in murskosoboškimi tablicami, je opozorila bralka Žurnala24. “Bojazen je odveč,” pravi Sebastijan Zupanc, direktor tržiške komunale, in dodaja: “Dandanes izvora odpadkov ne moremo več določati po registrskih tablicah.”

Pot odpadkov
“Odpadki, ki jih sprejemamo v Kovorju, so od podjetja Papir servis," pravi Zupanc. “To prevzema odpadke v Kranju, jih vozi v predelavo na Lenart, potem pa na deponijo Kovor. S katerimi podizvajalci je dogovorjen prevoz teh odpadkov, nam ni znano. Težko zatrdim, da ni vmes res kakšen odpadek iz druge regije, je pa bistveno, da na deponijo iz drugih občin ne pride več kot dogovorjenih osem tovornjakov na dan,” pravi Zupanc.

Lahko je kakšen več
Teoretično je lahko na dan sicer kakšen tovornjak več, vendar zaradi kosovnih odpadkov, ki romajo v zbirni center, ali zaradi tržiških odpadkov. Število teh je lahko neomejeno, pravi Zupanc in poudarja, da jih od zadnjega tedna marca prav tako ločujejo in predelujejo na Lenartu, tako da jih na deponijo ne roma niti za kamion na dan. Dodaja, da so s prevozniki dosegli dogovor, da skozi Kovor pred 8. uro ne vozijo, prav tako že dan prej napovedo točno število tovornjakov, ki bodo prišli.

Z zemljo nad smrad
Bralka opozarja tudi na hud smrad z deponije, direktor komunale pa odgovarja, da na površino vsak dan položijo sanitarno prekrivko, pet centimetrov zemlje, da je smrad čim manjši. Se pa strinja, da se ob močnejšem vetru vonj lahko širi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.