Slovenija
26 ogledov

Smrdeč sprehod po Ljubljani

(Foto: Bralka) Žurnal24 main
Tako je videti sprehod ob Vodnikovi cesti, nam je pripisala bralka ob priloženi fotografiji.

Ob Vodnikovi cesti v Ljubljani nekdo ni pobral iztrebkov za svojim psom, kar je zabeležila sprehajalka. O podobnih primerih smo v zadnjem času že večkrat pisali, zato je ob tem morda znova vredno opomniti lastnike štirinožnih ljubljenčkov, da jih za tako nevestnost lahko doleti kazen.

V prestolnici so se ravno zdaj mestnim redarjem pridružili okoljski, ki bodo nadzorovali nepravilno odlaganje, ločevanje in neločevanje odpadkov, neodstranjevanje pasjih iztrebkov, odmetavanje papirčkov, lepljenje plakatov in obvestil na komunalno opremo oziroma javno razsvetljavo in predčasno odlaganje kosovnega materiala.

V Kranjski Gori in na Jesenicah je za nepobran iztrebek predvidena kazen v višini 200 evrov.

Če za svojim psom ne boste odstranili iztrebka, vas bodo redarji lahko kaznovali s 40 evri – a le v primeru, če gre za onesnaževanje občinske ceste ali javne zelene površine.

Vrečka bo obvezna
Kot kaže, se precej strožji režim obeta v Tržiču. Na občini namreč pripravljajo odlok, na podlagi katerega bodo morali imeti lastniki med sprehodom psa s seboj vrečko za iztrebke. Trenutno je sicer že v veljavi odlok, po katerem morajo lastniki psov pospraviti iztrebke.

Župan Borut Sajovic se zaveda, da se (vsi) lastniki tega odloka ne držijo – opozarja pa, da glede tega ne morejo storiti veliko storiti. Redarji namreč zelo težko dokažejo, da je pes res lastnikov, poleg tega lahko ukrepajo le na javnih površinah.

200 evrov na iztrebek
Ignoranca odloka pa se zagotovo nikakor ne splača, če živite na Jesenicah ali v Kranjski Gori. Kranjskogorski župan Jure Žerjav je namreč pred kratkim poudaril, da bodo medobčinski redarji poostrili nadzor nad pobiranjem iztrebkov. Poleg tega za nepobrane iztrebke odloki v omenjenih občinah predvidevajo globo 200 evrov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.