Slovenija
29 ogledov

Smrt postavila precedens

Sojenje Jerca Božič Kranjec
Porodničarja in babica. Tokrat bodo na sodišču pričali tudi drugi izvedenci.

Porodničarja Stanislav Mijajlović in Marjan Pavlin ter babica Metka Kovačič so včeraj po razveljavljeni sodbi znova sedli na zatožno klop. Obtožnica, ki je enaka kot prvič, jih bremeni povzročitve smrti iz malomarnosti Aleksa Salamona iz Kočevja, ki se je v novomeški porodnišnici pred skoraj sedmimi leti rodil mrtev.

Prvič je sodni senat Mijajloviću dosodil eno leto zapora pogojno, preostala dva pa oprostil.

Novi izvedenci, priče

Poleg izvedencev Vasilija Cerarja in Andreja Voglerja, prič iz porodnišnice ter staršev Renate in Željka Salamona bodo zdaj najverjetneje zaslišani izvedenci oziroma priče, ki jih je Vesna Bajec, Mijajlovićeva zagovornica, predlagala že prvič.

“Predlagali smo Damirja Franića, izvedenca, ki bi nekatera mnenja zavrnil. Vztrajali bomo tudi pri zaslišanju izvedencev s področja perinatologije, na primer Marjana Pajntarja,” nam je povedala Bajčeva.

Od takrat spremembe

Primer Salamon je po besedah Mijajlovića prinesel kar nekaj pravil ravnanja v celotnem slovenskem porodničarstvu, ki prej za take primere poroda niso bila določena. Med drugim se nanašajo na navzočnost porodničarja pri porodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.