Slovenija
24 ogledov

Smrt v potoku

Žurnal24 main
V občini Luče je ponoči prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom.

Nekaj minut do enih zjutraj je voznik osebnega vozila na cesti Luče – Podvolovljek v občini Luče zapeljal s ceste; prevrnil se je na streho in zdrsnil v potok Lučnica. Uprava za zaščito in reševanje poročilu dodaja, da so na kraj prihiteli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Nazarje, ki pa so lahko le še izvlekli mrtvega voznika in njegovo vozilo.

Podrobnosti nesreče še niso znane, po naših podatkih pa je bil voznik star komaj 29 let.

Ob martinovanjih pozor
Policisti sicer za čas martinovanj od 5. do 14. novembra napovedujejo poostreno akcijo s skupnim naslovom 0,0 šofer. Po vsej Sloveniji bodo poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah.

Gre za že drugi del letošnje preventivne akcije 0,0 šofer, prvi del je potekal junija. Vodi jo Ministrstvo za zdravje, njen namen pa je v prvi vrsti zmanjšati število prometnih nesreč in njihovih posledic ter zmanjšati delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč.

V času martinovanj je problematika alkohola in hitrosti na cestah še bolj pereča. Martinovo mnogo ljudi praznuje ob alkoholnih pijačah, bliža pa se že tudi tako imenovani veseli december, ki je zaradi nesreč, povezanih z alkoholom, med najbolj kritičnimi obdobji v letu.

Zato policija za ta čas napoveduje vrsto aktivnosti za večjo varnost udeležencev v cestnem prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.