Slovenija
22 ogledov

Smrti botrovale vsaj štiri kršitve

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
Ponoči se je na hitri cesti Maribor–Pesnica zgodila nesreča, v kateri je umrl sopotnik na skuterju. Voznik po prepovedani cesti brez izpita, motor neizpraven in z napačnimi tablicami. Tudi alkohol?

27-letni Mariborčan se je skupaj s sopotnikom peljal po hitri cesti iz Maribora proti Pesnici. V Mariboru je zapeljal preko roba cestišča ter z zadnjim kolesom trčil v betonski robnik.

Preko robnika je zapeljal na travnato površino, kjer se je motor prevrnil, pri tem pa sta skupaj s 28-letnim sopotnikom, prav tako doma iz Maribora, trčila v betonsko podporno steno. Po trčenju je voznik obležal na travnati površini, sopotnik pa na desnem robu vozišča, kjer je za posledicami nesreče umrl. Voznik je utrpel hude telesne poškodbe in so ga odpeljali v mariborski UKC.

Policija je v postopku ugotovila, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, da je vozil kolo z motorjem po cesti, rezervirani za motorna vozila, kjer promet tovrstnih vozil ni dovoljen, da je kolesu z motorjem potekla veljavnost prometnega dovoljenja in da so bile na njem nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Za kolo z motorjem je bil odrejen izvedeniški pregled, zoper voznika pa strokovni pregled z odvzemom krvi. Zoper voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.