Slovenija
16 ogledov

Smrti pešcev

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Na Celjskem je v zadnjih štirih letih v prometnih nesrečah umrlo 13 pešcev, v prvih devetih mesecih letos dva.

Pešci kot ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu velikokrat sami prispevajo k negativnim posledicam, in sicer predvsem zaradi hoje po nepravilni strani vozišča, nepravilnega prečkanja vozišča, neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov in neupoštevanja pravil o prednosti, so sporočili s Policijske uprave Celje. Celjski policisti pešcem svetujejo obvezno uporabo svetlobnih teles v nočnem času, hojo po pravilni strani vozišča in uporabo površin, ki so namenjene pešcem.

Celjski policisti so prepričani, da lahko pešci zase največ storijo sami, ob tem pa ne izključujejo tudi odgovornosti voznikov motornih vozil. Zato policisti pozivajo voznike motornih vozil k doslednem upoštevanju zakonskega določila v delu, ki opredeljuje prednost šibkejših udeležencev v cestnem prometu, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.