Slovenija
18 ogledov

SMS - Zeleni protestirajo

Darko Kranjc Živa Zakšek
SMS - Zeleni zgroženi, ker jih Ninamedia ni uvrstila v raziskavo. Ninamedia: "Če jih ne omenijo, jih ni na seznamu."

SMS - Zeleni protestirajo. Zgroženi so zaradi raziskave Ninamedia, saj naj bi "ob strokovnem izpraševanju javnosti (pomotoma) izpustila njihovo stranko", pravijo v sporočilu za javnost.

Ker niso našli razlogov, zakaj v raziskavi njihova stranka ni navedena kot ena izmed možnosti, so sporočilo naslovili tudi na predsednika Danilo Türka, Komisijo za preprečevanje korupcije, varuha človekovih pravic in urad za enake možnosti. Menijo, da so jim v raziskavi kršene pravice. Med drugim tudi zato, ker nimajo dovolj denarja, da bi lahko konkurirali večjim strankam.

"Ko smo iskali razloge za vašo strokovno odločitev, da pri izpraševanju javnosti slednji ne boste dali na razpolago možnosti odločiti se za stranko SMS - Zeleni, nismo našli otipljivih razlogov. Ozirajoč se na dejstvo, da nas sorodne ankete s tremi odstotki podpore postavljajo celo na peto mesto med 21 strankami, si strokovno ne znamo razložiti, zakaj nas vaši anketarji izpraševancem niti ne ponujajo kot eno izmed obstoječih političnih opcij. Ob tem ne moremo mimo dejstva, da kljub temu stranko vašega prijatelja, ki ji v večini anket kaže manj kot 0,5 odstotka in se uvršča izven top 10, ponujate permanentno," opozarjajo v stranki SMS - Zeleni.

"Če jih kdo omeni, so na seznamu"

Direkor Ninamedie Nikola Damjanić na očitke odgovarja: "Mi le sprašujemo ljudi, katero stranko bodo volili, in če jih kdo navede, so na seznamu, če jih nihče ne navede, jih ni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.