Slovenija
31 ogledov

Smučarka ponesrečenca opazila v luknji

Žurnal24 main
Po več urnem klicanju na pomoč je ponesrečenemu smučarju na pomoč priskočila slovenska smučarka, ki je slučajno prišla mimo.

Slovenski smučar se je prejšnji petek podal na turno smuko na Kanin, ki pa bi se lahko tragično končala. Smučar je namreč padel v globoko luknjo, si zlomil zapestje, poškodoval nogo. Več ur je kričal na pomoč in na koncu se mu je sreča le nasmehnila. 

Po treh urah je nanj naletela 22-letna Bovčanka Lea Lazar, ki je turno smučala skupaj z očetom. "Čisto slučajno sva se ustavila ob eni od lukenj. Nedaleč stran sem v drugi luknji opazila, da iz nje štrlijo smuči," je povedala za Primorske novice. Z očetom sta na pomoč poklicala italijanske gorske reševalce, ki so smučarja izvlekli, ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

"Na smuki, sploh pa ob tako lepem vremenu, se hitro spozabiš in se ti to zgodi. In če smo sami, proti materi naravi ne moremo nič," je za prej omenjeni medij dejala Lazarjeva, ki je posnetek reševanja objavila na spletu kot opozorilo drugim. Zgodba bi se lahko končala drugače. 

Posnetek reševanja si lahko ogledate na tej povezavi. 

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 20:25 25.marec 2016.

    Upam, da dobi veliko kazen, ker je smučal izven urejene proge. ! !! !