Slovenija
18 ogledov

Smučarski in sankaška nesreča

Ne le smučišča, nevarna so lahko tudi sankališča.

"Na Krvavcu je zaradi neprevidnosti  v  soboto  popoldan  padla  Hrvatica,  včeraj pa na Voglu še Grosupeljčanka.  Obe  sta se lažje telesno poškodovali, za nesreči sta bili odgovorni  sami," pojasnjuje Bojan Kos s kranjske policijske uprave. 

V  Završnici se je medtem med spustom z Valvazorjevega doma poškodovala sankačica, ki je v poledenelem ovinku zletela s ceste in trčila v drevo. V trčenju se je po prvih podatkih lažje poškodovala.

"Vsem  opisanim  nesrečam  je  skupno  to,  da  so jih smučarji in sankačica povzročili  sami. Padci  na smučiščih so pogosto posledica prehitre smuke, utrujenosti  in  neznanja  oz.  precenjevanja  znanja smučanja in razmer na progi, na sankališčih s planinskih postojank pa zaradi prehitrega sankanja," dodaja Kos, ki izpostavlja poziv policije, da smučarji upoštevajo pravila varnega smučanja. "Sankači pa tudi ne pretiravajte z divjanjem po progi in ne precenjujte svojih sposobnosti – iz tekmovalnega  sankanja  raje  preklopite  na tako imenovani osnovni  način," še poudari Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.